Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zondag 5 november 2017

Spinazie Soufflé met brie








Spinazie Soufflé 

4 personen
scheutje olijfolie
± 300 g wilde spinazie goed gewassen
1 gele paprika in reepjes
1 ui gesnipperd, 2 teentjes knolfook geplet
150 bladerdeeg of 4 plakjes
4 eieren M
200 ml room
peper, zout, 1 th  râs al hânout
± 150 gram zachte brie

Beboter de soufflé schaaltjes en bekleed deze met het deeg, prik een paar gaatjes in de bodem en zet koel weg.
Fruit de ui in een koekenpan en voeg de knoflook en paprika toe laat even bakken, hierna de spinazie erbij en de râs al hânout. 
Laat de groenten slinken en het vocht verdampen, werk snel en kort. Niet gaar laten worden. Af laten koelen.
Klop de eieren los met de room peper en iets zeezout.
Verdeel de spinazie in de schaaltjes en schenk het room mengsel erover. 
De schaaltjes koel weg zetten. Vlak voor gebruik de oven op 200 graden voorwarmen. Zet de schaaltjes op een bakblik verdeel de brie erover en schuif het blik midden in de oven. 
Bak 25- 30 minuten, 
Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten