Tarte aux tomates ( zomerse hartige taart)
Naar een recept van David Lebovitz
4 personen
250 gr. speltbloem
zout
150 gr koude boter
1 ei
dijonmosterd
6-8 mooie tomaten
verse tijm, goede olijfolie
200 gr. zachte geitenkaas of een goede mix van parmesaanse en mozerella kaas.
honing, peper, zout.
Meng de bloem met een halve theelepel zout, snij de koude boter met twee messen klein in de bloem. Verkruimel dit verder met koele handen.
Voeg er een losgeklopt ei aan toe en indien nodig eet lepel koud water. Kneed snel tot een soepel deeg.
Voeg er een losgeklopt ei aan toe en indien nodig eet lepel koud water. Kneed snel tot een soepel deeg.
Rol uit tot de grote van een pizza en leg op een bakplaat.
Bestrijk de bodem met een laag mosterd maar laat de randen vrij.
Snij de tomaten in plakken en leg deze op de mosterd, goed aansluitend.
Bestrooi royaal met de verse tijm, leg hier de dikke plakken geitenkaas over. Bestrooi met peper en iets zout, schenk er een beetje olijfolie over.
Vouw de randen iets naar binnen.
Bakken op 210 graden ongeveer 25 minuten.
Schenk er wat honing over laat 10 minuten staan voor het serveren.
Schenk er wat honing over laat 10 minuten staan voor het serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten