Prei-quiche
4-6 personen
Voor het deeg,
175 g bloem, 75 g boter, snuf zout, ± 4 el koud water
Kneed snel een deeg van deze ingredienten en rol uit.
Beboter een vorm en leg het deeg erin, druk er een opstaande rand in.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koeling.
Bak de bodem 10 minuten voor in de hete oven. 175 graden.
Roerbak op hoog vuur, 4-5 preien in stukken (goed gewassen) in een lepel olie ongeveer 8 minuten.
Klop 3 eieren los met 100 ml. room.
Verdeel de prei op de taartbodem, pers er twee tenen knoflook over uit,
leg er stukken pittige kaas tussen, b.v. hartige Gorgonzola, of oude Goudse kaas. Maal er royaal zwarte peper over. Schenk het eimengsel erover.
Strooi er iets geraspte oude Goudse kaas over en bak de taart een half uur in de oven mooi bruin.
Kneed snel een deeg van deze ingredienten en rol uit.
Beboter een vorm en leg het deeg erin, druk er een opstaande rand in.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koeling.
Bak de bodem 10 minuten voor in de hete oven. 175 graden.
Roerbak op hoog vuur, 4-5 preien in stukken (goed gewassen) in een lepel olie ongeveer 8 minuten.
Klop 3 eieren los met 100 ml. room.
Verdeel de prei op de taartbodem, pers er twee tenen knoflook over uit,
leg er stukken pittige kaas tussen, b.v. hartige Gorgonzola, of oude Goudse kaas. Maal er royaal zwarte peper over. Schenk het eimengsel erover.
Strooi er iets geraspte oude Goudse kaas over en bak de taart een half uur in de oven mooi bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten