Spinazie Soufflé
4 personen
scheutje olijfolie
± 200 g spinazie goed gewassen
1 rode punt paprika in reepjes
1 ui gesnipperd
150 bladerdeeg of 4 plakjes
4 eieren M
200 ml room
peper, zout
± 150 gram, geraspte boeren oude kaas
Beboter de soufflé schaaltjes en bekleed deze met het deeg, prik een paar gaatjes in de bodem en zet koel weg.
Fruit de ui in een koekenpan en voeg de paprika toe, hierna de spinazie. Laat de groenten slinken en het vocht verdampen, werk snel en kort. Niet gaar laten worden. Af laten koelen.
Klop de eieren los met de room peper en iets zeezout.
Verdeel de spinazie in de schaaltjes en schenk het room mengsel erover.
De schaaltjes koel weg zetten. Vlak voor gebruik de oven op 180 graden voorwarmen. Zet de schaaltjes op een bakblik en schuif ze midden in de oven.
Bak 20 minuten, haal het blik uit de oven en verdeel de kaas erover bak nog ± 15 minuten of totdat het er mooi uit ziet.
Serveer meteen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten