Sinaasappel amandeltaart met Benedictine.
Nodig; 200 g boter op kamertemperatuur
200 g fijne rietsuiker
5 eieren
250 g rauwe amandelen grof gehakt
zest van 1 sinaasappel, sap van 1 sinaasapppel
100 g speltbloem
snuf fijn Himalayazout
100 g Berkensuiker
sap van 1 sinaasappel,
sap van een halve citroen
100 g goede chocolade min. 75%
75 g boter
30 g Berkensuiker
1 eetl Benedictine
zest van 1 sinaasappel,
De oven op 180 graden,
bereid een ronde springvorm voor.
Maken; roer de boter en de suiker zacht voeg de zest en sap van de sinaasappel en een deel van de amandelen toe, klop met een mixer rustig de eieren er een voor een door hierna de rest van de amandelen. Voeg het meel en zout toe mix nog even en schep het beslag in de vorm.
Bakken 45 min. in het midden van de oven op 180 graden, zet de oven op 150 graden en bak nog 15 minuten.
Maak vlak voordat de taart klaar is in een kleine pan de sinaasappel-siroop.
Verwarm het sap van de citroen en de sinaasappel samen het Berkensuiker totdat de suiker is opgelost. Gaat snel.
Schenk dit direct over de taart uit zodra deze uit de oven komt.
Laat nog in de vorm afkoelen.
Als de taart helemaal is gekoeld neem je hem uit de vorm.
Maak een topping van de chocolade (au bain marie gesmolten) met de boter en de Berkensuiker. Net gesmolten van de warmtebron afnemen, roer de Benedictine er door.
Giet het mengsel royaal uit over de taart en versier met de achtergehouden zest.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten