Soep van linzen dupuis.
Het recept is simpel.
Van alle groenten hetzelfde gewicht, schoongemaakt 300 gr. van elk ook van de linzen.
Eerst de linzen wassen en in ruim water koken de soeppan (halfvol water).
Voeg er geen zout of iets anders bij want dan worden de schilletjes van de linzen hard.
In een bakpan de uien even bakken in een royale scheut olijfolie.
Alle groenten in kleine stukjes snijden, in de soeppan doen en rustig een drie kwartier of iets langer laten koken.
Stamp met een aardappelstamper even in de pan, niet pureren maar een deel fijner maken dit geeft een beter resultaat.
Hierna op smaak brengen, b.v. met kurkuma, peper en tuinkruiden zo nodig iets zeezout.
Lekker met zuurdesembrood en knoflookboter.
Voeg er geen zout of iets anders bij want dan worden de schilletjes van de linzen hard.
In een bakpan de uien even bakken in een royale scheut olijfolie.
Alle groenten in kleine stukjes snijden, in de soeppan doen en rustig een drie kwartier of iets langer laten koken.
Stamp met een aardappelstamper even in de pan, niet pureren maar een deel fijner maken dit geeft een beter resultaat.
Hierna op smaak brengen, b.v. met kurkuma, peper en tuinkruiden zo nodig iets zeezout.
Lekker met zuurdesembrood en knoflookboter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten