Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

dinsdag 24 januari 2017

Pompoen-paprika quiche.

Pompoen-paprika quiche.



Pompoen-paprika quiche.
Voor het deeg,
175 g bloem
75 g plantaardige margarine
snuf zout
± 4 el koud water
Kneed snel een deeg van deze ingredienten en rol uit.
Beboter een vorm en leg het deeg erin, druk er een opstaande rand in.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koeling.

Vulling:
Neem een kleine oranje pompoen, snijd in grote stukken haal de pitten en zachte kern eruit, leg op een bakblik en bestrijk met olijfolie. Strooi er peper en zout over en laat in de voorverwarmde oven op ±200 graden een half uur roosteren.
Leg twee paprika's na een kwartier erbij zodat de schil kan blakeren.
Laat iets afkoelen.

Schep de pompoen uit de schil en snijd het vruchtvlees in stukken.
Ontvel de paprika's snijd deze ook in stukken. Gooi de zaadlijsten weg.

Klop 2 eieren los met een glas melk.
Verdeel de paprika's op de taartbodem, pers er twee tenen knoflook over uit, leg er stukken pittige kaas tussen, b.v. Danisch blue, hartige Gorgonzola, maar het lekkerste is Blue Stilton.
Verdeel de pompoen hierover, schenk het eimengsel erbij.
Strooi er iets geraspte oude Goudse kaas over naar keus nog een aantal lekkere olijven en bak de taart een half uur in de oven mooi bruin.

Wacht 10 minuten met het snijden van de quiche!

Serveer met frisse groene salade.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten