Soep van fles-pompoen.
Goed voor 3 litr.
1 Grote flespompoen geschild en in stukken,
1 ltr. water,
Olie,
1/4 bloemkool in roosjes,
5 uien, 4 knoflooktenen,
1/2 kopje gewassen rozijnen,
1 eetl. geelwortelpoeder,
6 peulen kardemom alleen de zaadjes gebruiken.
1,5 ltr, groentebouillon,
1th. sambal oelek,
zout en peper, extra water.
1 Grote flespompoen geschild en in stukken,
1 ltr. water,
Olie,
1/4 bloemkool in roosjes,
5 uien, 4 knoflooktenen,
1/2 kopje gewassen rozijnen,
1 eetl. geelwortelpoeder,
6 peulen kardemom alleen de zaadjes gebruiken.
1,5 ltr, groentebouillon,
1th. sambal oelek,
zout en peper, extra water.
Kook driekwart van de pompoen in 1 ltr. water gaar.
Bak de gesneden uien en de knoflook in een scheutje olie in een koekenpan licht gekleurd. Voeg de achtergehouden pompoen toe en laat samen met en de bloemkool meebakken.
Doe alle groenten in de soeppan ook de bouillon, rozijnen en de specerijen en laat een poosje koken roer nu en dan en proef voeg zo nodig zout en peper toe, Pureer de pompoen in de soeppan schenk er eventueel wat water bij als de soep te dik is.
Bak de gesneden uien en de knoflook in een scheutje olie in een koekenpan licht gekleurd. Voeg de achtergehouden pompoen toe en laat samen met en de bloemkool meebakken.
Doe alle groenten in de soeppan ook de bouillon, rozijnen en de specerijen en laat een poosje koken roer nu en dan en proef voeg zo nodig zout en peper toe, Pureer de pompoen in de soeppan schenk er eventueel wat water bij als de soep te dik is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten