Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zondag 18 december 2016

Kanelbullar, kaneelbroodjes

Kanelbullar,

Zweedse zelf-gebakken kaneelbroodjes.
Traditioneel recept.

Nodig;
20 g gist,
75 g fijne rietsuiker,
200 ml melk (of geitenmelk)
1 ei
80 g boter gesmolten
1/2 th zout
1/2 eetlepel kardamonpoeder
500 g bloem (ik gebruik speltbloem)

Vulling;
50 g suiker
100 g boter op kamertemperatuur
2 volle eetlepels kaneelpoeder

Afwerking;
1 ei losgeklopt met 2 eetl water
fijne rietsuiker

Bereiden;
Laat de gist samen met de suiker in lauwe melk 10 minuten rijzen
Smelt de boter, doe het meel in een mengkom, voeg de kardamon, zout, ei, en het gist-melkmengsel en de boter toe en kneed een soepel deeg. Kneed ruim 10 minuten en dek de deegbal af met een schone theedoek, laat een half uur rijzen. Meng de zachte boter met de suiker en kaneel door elkaar voor de vulling.
Rol het deeg uit tot een plak van ± 25 x 40 cm bestrijk met de vulling en rol de deegplak stevig op. Snij in 25-30 plakken leg deze op een vel bakpapier op het bakblik. Laat ± een uur afgedekt rijzen.
Bestrijk met het losgeklopte ei en strooi en wat suiker overheen.
Bakken in voorgewarmde oven op 180 - 200 graden in ongeveer 10 minuten.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten