Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

dinsdag 25 oktober 2016

Galuska (Hongaarse ei-knoedels)



Galuska (ei-knoedels)

Lekker in de soep

Ingrediƫnten:
  • 500 g bloem met
  • 2 eieren en
  • zo nodig iets water,
  • kneden totdat het deeg elastisch aanvoelt (als het te nat wordt, wat meer meel erbij, is het te droog dan wat meer water),
  • Kleine balletjes vormen van ± 1cm en plat drukken als een schelpje.
  • De stukjes deeg licht met bloem bestrooien en laten drogen.
  • Als de soep klaar is de schelpjes toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten