Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

woensdag 11 februari 2015

Salade met bruine linzen.

Een machtige familie schotel met Le Puy-linzen-salade
Nodig:
Voorgekookte linzen, 
augurken, 
rauwe ui fijn gesnipperd,
feta,
rijpe roma tomaten,
sla, 
zout, vers gemalen zwarte peper,
Groningse mosterd,
rasp van biologische sinaasappel,
knoflook fijngehakt of uit de pers,
olijfolie, witte wijnazijn.

Bereiden; Laat de voorgekookte linzen uitlekken in een zeef.

Meng de peper en het zout en de mosterd door de olie doe de knoflook erbij en laat even staan. 

Was de sla.

Schep voorzichtig de augurken, tomaten en ui door de linzen en doe de aangemaakte olie erbij. 
Besprenkel met de wijnazijn naar smaak. 
Proef, voeg zonodig zout en peper toe.
Meng de feta erdoor en bestrooi met de sinaasappelrasp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten