Chutney van oorsprong een bijgerecht uit India. Onmisbaar als aanvulling bij een rijsttafel en tevens heerlijk bij kaas.
Chutney kan je maken van heel veel soorten groenten en fruit, mangochutney is een heerlijk geurende zacht-zoete chutney met een heel verfijnde smaak.
Mango chutney.
Nodig;
4 grote mango’s geschild, ontpit en in stukjes,
6 tenen knoflook gepeld, zout,
450 g rietsuiker,
2 grote moesappels geschild en in stukjes,
1 eet mosterdpoeder, 1 dessertlepel cayenne peper ,
vingerlengte gember geschild en fijngeraspt,
600ml wijnazijn (wit)
Bereiden;
Meng de mango met het zout in een grote pan en laat een paar uren staan.
Breng de massa over in een vergiet. Giet het vocht af en spoel het fruit onder de kraan af.
Doe alle ingrediënten behalve de mango's in een ruime pan en laat zachtjes koken totdat alle suiker is opgelost. Voeg de mango toe en laat nog een half uur koken of totdat de chutney iets dikker wordt.
Maak ondertussen een aantal jampotten goed schoon steriliseer ze ook de deksels en vul de hete schone potten met de chutney.
In de gesloten potten heel lang houdbaar op een koele plaats.
Een pot opengemaakt, bewaar deze niet langer dan een week in de koelkast, maar die kans is erg klein want de chutney is heerlijk.
Chutney van oorsprong een bijgerecht uit India. Onmisbaar als aanvulling bij een rijsttafel en tevens heerlijk bij kaas.
Chutney kan je maken van heel veel soorten groenten en fruit, mangochutney is een heerlijk geurende zacht-zoete chutney met een heel verfijnde smaak.
Chutney kan je maken van heel veel soorten groenten en fruit, mangochutney is een heerlijk geurende zacht-zoete chutney met een heel verfijnde smaak.
Mango chutney.
Nodig;
4 grote mango’s geschild, ontpit en in stukjes,
6 tenen knoflook gepeld, zout,
450 g rietsuiker,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten