Hongaarse specialiteiten. Kelt Tészta.
oftewel, gerezen deeg!
Nodig:
700g bloem en extra voor het bestuiven,
3 eet suiker,
2 eieren,
4 dl warme melk,
50 g verse gist,
100g boter,
1th zout.
700g bloem en extra voor het bestuiven,
3 eet suiker,
2 eieren,
4 dl warme melk,
50 g verse gist,
100g boter,
1th zout.
Maak een zetsel van de gist met wat suiker en de helft van de handwarme melk en laat het rijzen.
Laat de boter smelten in een kleine pan en afkoelen.
Neem een grote kom doe het meel erin en maak een kuiltje in het midden doe het gerezen zetsel erin en de eieren strooi het zout op de bloem.
Werk vanuit het midden het beslag tot een deegbal voeg geleidelijk de boter en de rest van de melk toe.
Kneed en besla het deeg zeker 10 minuten en laat in de kom afgedekt rijzen tot een dubbele hoeveelheid.
Kneed het deeg weer stevig door en deel het in tweeën, verwerk het hierna tot de broodjes die je kiest.
Kelt Tészta. nu met kaas, Poga’csa.
Rol het basisdeeg uit op een werkvlak, het originele gebak wordt met een dikke verse kaas ( lijkt een soort kruimelige kwark) gevuld die in Nederland niet verkocht wordt,
dus als je deze verse kaas niet zelf kan maken is het volgende een goed alternatief.
dus als je deze verse kaas niet zelf kan maken is het volgende een goed alternatief.
Bestrooi ruimhartig met geraspte kaas.
Rol stevig op en plak de randen vast met een beetje water.
Snijd er stukjes van 2cm hoog en leg op een bakblik met papier bedekt,
bakken op 150graden 30-40 minuten.
bakken op 150graden 30-40 minuten.
Kelt Tészta, Poga'csa.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten