Gevulde kool met boekweit en Passendale. (foto voor het afbakken).
Nodig: voor 4 personen.
per persoon 2 koolbladen niet de buitenste bladen maar de bladen ongeveer op de helft van de kool, twee minuten geblancheerd en af laten koelen in een vergiet.
100g boekweit,
2 kleine rode uien gesnipperd,
1th garam masala,
kleine Spaanse peper fijngesneden,
1 th provinciaalse kruiden, water, bosje bieslook gesnipperd,
150g Passendale (romige kaas uit België) in stukjes.
olijfolie, teentje knoflook, zout en peper.
Room en fijngestampte geroosterde spelt-boterham.
Naar keus geraspte kaas.
Maken: Fruit de uien zachtjes voeg de Spaanse peper toe en giet de boekweit erbij en laat even roerend meebakken, schenk het water erbij en de knoflook roer en laat zachtjes gaar koken.
Let op of er genoeg vocht in de pan is, duurt ongeveer 30 minuten. Blancheer ondertussen de koolbladen.
Neem van het vuur en schep de kaas erdoor en de kruiden en bieslook, maak op smaak met zout en peper de kaas is al vrij zout dus voorzichtig met toevoegen van zout, laat iets afkoelen.
Neem een koolblad en snijd de dikke nerf eruit maar laat de ronding van het koolblad heel, leg de gesneden randen iets over elkaar. Schep er de boekweit-vulling op vouw de zijkant over de vulling en rol vanaf snijkant een pakketje van de kool en plaats dit in een ingevette schaal. Ga zo door totdat alle pakketjes zijn gerold.
Ik schenk room in de schaal maar je zou ook heel goed een bechamelsaus kunnen maken en die over de koolrolletjes kunnen schenken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten