Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker en gezond vers.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op dit blog met de recepten van Alida’s keuken.


maandag 2 februari 2015

Borshch.



Borshch.

Pools / Russische rode bietensoep.
6-8 personen. 

Deze soep mag goed gevuld zijn bijna als een stoofpotje.
2 verse rode bieten,
2 grote aardappels, 
2 winterwortels, 
een paar stengels bleekselderij, 
alles schoongemaakt geschild en in blokjes, 
1,5 liter water, peper en zout, 

Doe alles in een grote pan en laat zachtjes garen.

Bak in een koekenpan in een stukje boter 2 rode uien, 
vijf tenen knoflook en een groene paprika in stukjes.

Voeg dit bij de soep doe er 5 of 6 gepureerde bio-tomaten bij, 
spoel de kidney-boontjes uit een blikje in een vergiet onder de kraan af en voeg bij de soep laat nog even koken. 
Proef en voeg zonodig peper en zout toe. 
Naar keus kan je er een vingerlange mierikswortel in kleine stukjes bijvoegen.

Snijd een paar bladeren van een groene kool in reepjes laat 2 minuten meekoken en dien de soep op met wat fijngesneden blad van de bleekselderij en een flinke dot zure room.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten