Bloemkoolsalade.
1 bloemkool,
2 eetlepels olijfolie,
1 rode ui,
1 kleine prei,
ongeveer 4 eetlepels tahin (sesampasta)
1 teen knoflook,
handje peterselie en handje verse citroenmunt of gewone munt,
schaaltje geitenyoghurt,
wat gekookt en afgekoeld water,
honing, peper en zeezout (Fleur de sel).
Maak alle groenten en kruiden schoon, verdeel de bloemkool in kleine roosjes, breng water aan de kook in een steelpan en doe de bloemkool erbij kook 3 minuten.
Stort de kool in een vergiet en laat onder de koude kraan afkoelen, goed laten uitlekken.
Verhit de olie in een bakpan, bak snel de koolroosjes totdat ze licht gekleurd zijn laat uitlekken op keukenpapier in een vergiet.
Bak in dezelfde pan de ui en de prei kort beetgaar, voeg bij de kool.
Doe de tahin met de geitenyoghurt knoflook gehakte kruiden peper en zout in een ruime schaal meng goed door elkaar giet er water bij tot de juiste dikte van de saus, schenk dit over de groenten meng en proef.
Doe de tahin met de geitenyoghurt knoflook gehakte kruiden peper en zout in een ruime schaal meng goed door elkaar giet er water bij tot de juiste dikte van de saus, schenk dit over de groenten meng en proef.
Als de smaak goed is giet je er nog een straaltje honing over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten